منو

کتابخانه های علوم پزشکی به مثابه قلب تپنده نظام سلامت کشور، عهده دار انتقال اطلاعات مناسب و به هنگام به شریانهای جامعه هستند. بنابراین در حوزه مدیریت بحرانهای طبیعی مانند زلزله و سیل و ...، یا بیماریهای واگیر و همهگیرحائز نقش محوری و اساسی هستند؛ لذا بایستی در رویارویی با چنین بحرانهایی بتوانند مقتدارانه عمل کنند.
کتابخانهها به عنوان مراکز اطلاعرسانی در جامعه در عصر جدید کارکردهای متمایزی میپذیرند. آشنایی مدیران و کارکنان کتابخانهها با مباحث مدیریت بحران، میتواند کتابخانه را در ارائه خدمات هرچه مفیدتر در زمان وقوع بلایای طبیعی، یاری دهد. در این میان استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات مانند شبکههای اجتماعی، خدمات پست الکترونیکی، پزشکی ازراه دور با همکاری کتابداران پزشکی و انتشار آنلاین تصاویر حوادث طبیعی از طریق کتابخانه؛ کتابخانه را در راستای این مهم توانمندتر خواهد ساخت.
تدابیر کتابخانه مرکزی در مرحله پیشگیری حوادث طبیعی مانند گرد و خاک، سیل، زلزله، طوفان، خطر جوندگان و موجودات ذرهبینی، اقداماتی نظیر گردگیری دورهای و سالیانه در زمان شلفخوانی، ساختمان استاندارد و مقاوم در برابر خطر زلزله، سیل و طوفان و سمپاشی سالیانه برای دفع خطر جوندگان و حشرات میباشد.در خصوص حوادث انسانساخت نظیر آتشسوزی ناشی از اتصال سیمهای برق یا سایر موارد، میتوان به وجود بیمه آتشسوزی کتابخانه و نصب سیستم اعلان و اطفاء حریق اشاره کرد.
در خصوص حوادث انسانساخت نظیر آتشسوزی ناشی از اتصال سیمهای برق یا سایر موارد، میتوان به وجود بیمه آتشسوزی کتابخانه و نصب سیستم اعلان و اطفاء حریق اشاره کرد.
سیستم اطفا حریق
بیمه آتش سوزی
همچنین استقرار کپسول آتشنشانی در قسمتهای مختلف کتابخانه بهمنظور دفع خطر آتشسوزی پیشبینی شده است.
کپسول های آتش نشانی موجود
در مورد آبگرفتگی، کنترل لولههای آب به منظور پیشگیری از آبگرفتگی و رطوبت، انجام میشود.
تهیه بکآپ از اطلاعات سرور مجازی توسط کارشناس IT معاونت پژوهشی اقدامی در جهت پیشگیری از خطر ویروسی شدن سرورها میباشد.
تهیه فایل پشتیبان و ذخیرهسازی اطلاعات در هارد اکسترنال، به منظور دفع خطر از بین رفتن اطلاعات دیجیتالی انجام میشود.
برای تأمین امنیت منابع و تجهیزات کتابخانه، وجود تگ و سیستم امنیتی( گیت) و نصب دوربین مداربسته از اقدامات پیشگیرانه سرقت منابع بهشمار میرود.
تدابیر آمادگی:
برگزاری دورههای آموزشی، کارگاههای عملی و آزمونهای آنلاین مرتبط با مدیریت بحران، از جمله اقداماتی است که برای آمادگی مدیریت بحران صورت گرفته است:
دورههای آموزشی مربوط به مدیریت بحران